Black Pumas AR

AR landmarker experiences blenden met locaties

DJ Mag maakt elk jaar de 100 beste dj’s bekend en dit jaar werd de winnaar in AR onthuld. Het bureau GoSpooky maakte gebruik van Snapchat’s Landmakers en bouwde een AR-experience op het Paleis op de Dam. Het AR optreden van de nummer 1 David Guetta werd zo echt onderdeel van het paleis.

Rita Ora dans in AR met de skyline van Londen

Om de iPhone 12 Pro te promoten heeft telecom provider EE een Landmarker experience (geen Snap) opgezet met artiest Rita Ora. Ze treedt live op terwijl ze met motion capture een 3D-video van haar zelf aanstuurt die rondom de skyline van Londen danst. En dat ziet iemand dan ergens op een dak via een AR-app. Ik heb geen daadwerkelijk beeld gezien alleen maar deze gescripte video met Kevin Bacon (?) dus geen idee hoe het er echt uit zag. Maar het ziet er wel tof uit.

De Black Pumas met de NYC Public Library als podium

Verizon zoekt echt de grenzen op met hun 5G experimenten zoals deze nieuwe te gekke Landmarker Experience in NYC. De band Black Puma’s hebben ze gedigitaliseerd als Bitmoji karakters en vervolgens met motion capture daarmee een clip mee opgenomen. Ze gebruiken de Public Library in New York als podium. Een heel nummer in AR vervlochten met een locatie, wow dit is echt de toekomst van entertainment. Een gemiddelde Landmarker Lens op Snapchat is zo’n 4 mb en deze is 50 Mb dus de 5G komt goed van pas. 🎤

Visual: Verizon