Hot Lava

LiDAR maakt AR nog meer betoverend

‎In mijn vorige nieuwsbrief heb ik al kort stilgestaan bij de LiDAR-scan van de nieuwe iPhone 12 Pro, maar wil dit nog iets meer verdiepen met voorbeelden. Het is namelijk echt baanbrekend en gaat ons op AR vlak zo veel brengen. Met LiDAR kunnen we een locatie of ruimte scannen waardoor er een 3D kopie van die plek ontstaat en AR perfect matcht met zijn omgeving.

De kracht van de iPhone 12 en LiDAR

Je kan zo de wereld voorzien van virtuele effecten of de wereld wordt je speelveld met de game Hot Lava. Zie hier nog meer te gekke voorbeelden in deze tweet van Oscar Falmer. En de app Epic Marble Run waarbij je een knikker over de fysieke wereld moet bewegen is nu ook uit en en er verschijnt meer beeld van toffe toepassingen. Echt een leuk een concept.Of stukken van de wereld inscannen, kopiëren en weer perfect in de wereld plaatsen zoals met de app ARama! 

Maar met de LiDAR scan kan je met de camera ook iemands lengte opmeten en is er met de update naar iOS 14.2 een accessibility feature bijgekomen. Hiermee is het mogelijk voor blinde en slechtziende mensen om mensen en objecten voor de camera te herkennen. Waar ze zijn in de ruimte, hoeveel het er zijn en hoe ver ze zijn. Ik ben benieuwd wat voor apps daarmee gebouwd gaan worden. 💪

Visual: The Verge