rtfkt meta jacket

Virtual fashion in AR als uniek collectors item

Nu body tracking in AR vaker wordt ingezet zien we ook steeds meer virtuele kledingstukken die gepast kunnen worden. Zoals dit voorbeeld van Clometrica. Maar als de kleding virtueel is, waarom zoeken we dan niet veel meer de grenzen op. In AR kan kleding natuurlijk alles zijn. Neem deze fashionable outfit van Capitola als Snapchat Lens.

Virtual fashion met NFT’s

En hoe tof is het als er maar één uniek exemplaar van is en jij daar de eigenaar van kan zijn. De afgelopen weken kon je niet om al het NFT (non-fungible token) nieuws heen. NFT is op basis van de blockchain en heeft een unieke token waardoor er maar 1 exemplaar van een digitaal stuk content is. Dit maakt het heel geschikt voor crypto art en dus ook voor fashion design. Een bekende NFT artist is Beeple die van de week zijn grootste werk voor 69 miljoen dollar?!? verkocht. En wat doe je met die digitale kunst, die toon je op je 3D content display van Looking Glass. Zij springen daar dus ook zelf op 1 door een 3D video van Reggie Watts te veilen.

Maar dat kan dus ook met fashion en de studio RTFKT doet dat en veilt virtuele sneakers en digital artifacts. Van spacy sneakers tot te gekke jassen zoals dit voorbeeld. En die naar eigen zeggen in de nabije toekomst ook via Snap zijn te passen. Inmiddels hebben ze ook al een paar jassen verkocht voor geen misselijke prijzen. Een ontwikkeling om in de gaten te houden.

Visual – RTFKT