iPhone 12 liDAR

De nieuwe iPhone 12 is met UWB en LiDAR scanner de ultieme AR-machine

Tijdens het Apple event werd de iPhone 12 aangekondigd met o.a. 5G en de U1 chip met UWB (Ultra-Wideband) Deze technologie bepaalt je locatie in een ruimte t.o.v. van apparaten met UWB in de ruimte zoals een Apple TV en HomePod Mini. Het werkt nauwkeuriger dan bluetooth of wifi wat perfect is om deuren te openen, lichten automatisch aan te doen of spullen via een AirTag terug te vinden, maar uiteraard ook voor betere ( multiplayer) AR.

De wereld digitaliseren met LiDAR

En misschien nog wel belangrijker, de nieuwe iPhone 12 Pro heeft ook een Lidar scanner waarmee via je camera een ruimte/locatie kan scannen zodat er een 3D-map van de ruimte ontstaan die je vervolgens weer kan gebruiken voor perfecte AR experiences. Zoals samenwerken met Jig Workshop Pro om een ruimte in te richten, je kamer inscannen met Canvas of deze teaser van een game van AR developer Patrick O’Shaughnessey waarmee je een knikker zo snel mogelijk naar een bepaald punt moet krijgen.

AR developer Jack Steinerman laat zien hoe makkelijk je met Vuforia en LiDAr aan de slag kan om een room-scale app te bouwen. Snapchat komt binnenkort ook met Lenses die gebruik maken van LiDAR en heeft het toegevoegd aan Lens Studio zodat creators er zelf mee aan de slag kunnen. Bekijk hieronder een kort voorbeeld van hoe betoverd de wereld met zo’n Lens wordt.

Visual: VRScout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *