meetings magic leap

Met AR op afstand communiceren en werken #wfh

Door de Corona-pandemie zien we allerlei innovatieve oplossingen om virtueel samen te komen en te werken. Veel in VR zoals events die in bijvoorbeeld AltSpaceVR worden gehouden of bedrijven zoals het bureau Capitola die meetings houden in Big Screen. Maar we zien ook verschillende AR-toepassingen waarmee we veilig thuis kunnen blijven. Denk aan de simpele toepassingen tijdens het videobellen zoals virtueel je achtergrond aanpassen met Zoom zodat het lijkt alsof je ergens anders bent. Of je koppelt Zoom aan Snapchat Camera waardoor je toegang hebt tot diverse AR-filters. 

AR als aanvulling op videobellen werkt ook goed voor klantenservices zodat ze in AR dingen op afstand kunnen uitleggen of aanwijzen. Er zijn diverse toepassingen voor AR-glasses, maar je hebt hiervoor ook een aantal goede mobiele toepassingen zoals Steem of TechSee.

De grote belofte van AR telepresence

Maar één van grote beloftes van AR is ‘telepresence’ waarmee je zelf elders in AR aanwezig kan zijn. Neem dit experiment van VR-app Rec Room waarbij iemand met een iPad in AR iemand anders in dezelfde kamer ziet die thuis met een VR-bril zit. Next Reality heeft een mooi volledig overzicht van alle AR-glasses en apps die ons op afstand laten samenwerken. Magic Leap zet daar ook sterk op in en heeft een overzicht van alle apps die daarbij kunnen helpen zoals hun eigen app Meetings die je hieronder in de video ziet. En dit voorbeeld op Twitter waarbij een Engelse arts met een Amerikaanse arts via Magic Leaps in AR overleggen over Corona is ook indrukwekkend.

Visual: Magic Leap