scaniverse

LiDAR is pure magie: Scan voor herinneringen en immersive experiences.

Ik heb sinds een paar weken de iPhone 12 Pro en die LidAR scan is echt te gek. Dat is dus dezelfde scanner die zelf-rijdende auto’s gebruiken om hun omgeving te scannen. Je scant de omgeving en die 3D map is te gebruiken voor een perfecte AR experience of je scant iets in tot 3D object.

Scan met LidAR voor herinneringen in AR

En voor dat laatste zijn echt veel verschillende app die je daarvoor kan gebruiken. De CEO van Sketchfab (3D marktplaats) heeft daar een mooi overzicht van gemaakt. Ik heb dit uiteraard al een paar keer getest met apps als Scaniverse en Polycam en het werkt fantastisch. Zie bijvoorbeeld dit elektriciteitshuisje met art erop, een afvalcontainerstandbeeld of een aanhangwagen met graffiti. Het toffe is dat je bij wijze van spreken iets ziet in scant en gelijk door kan sturen via een appie naar iemand. Die kan dan met een iPhone (zonder app te downloaden) het object voor zijn neus gelijk in AR bekijken. Daarnaast is er ook een koppeling met Sketchfab mogelijk waardoor je al jouw 3D herinneringen of mooie tafereeltjes kan bewaren. 

Scan met LidAR voor immersive AR experiences

En die LiDAR scan mapt dus bijvoorbeeld ook je ruimte zodat de AR experience precies welke oppervlaktes zijn. Op deze manier smelt de experience echt samen met jouw omgeving. Zo zijn er vele apps, maar ook Snapchat Lenses die zorgen dat de AR jouw wereld echt even betoverd. Ik heb hieronder een LiDAR Snapchat Lenses compilatie gemaakt waarbij mijn woonkamer een moeras werd, vol lava zat of volledig ingepakt was met cadeaupapier. De mogelijkheden zijn eindeloos, nu nog meer devices met Lidar. Eén al liefde voor LiDAR 💚 💛

Visual – Scaniverse