Super Nintendo World

Entertainment franchises met bekende karakters doen het goed in AR

We kennen natuurlijk allemaal het succes van Pokémon in AR en dat is niet voor niks. Bekende film/serie- en game IP doet het goed bij fans en dus ook als ze tot leven komen in AR. Eén van mijn favoriete series van de afgelopen jaren is the Mandalorian uit het Star Wars Universum. Google heeft voor haar Android devices een hele toffe levensechte AR experience ontwikkeld met elke Mando Monday nieuwe content.

AR experiences met Nintendo karakters

De Lockdown game-hit Animal Crossing van Nintendo heeft een AR-feature ontwikkeld voor hun app Pocket Camp. Hiermee kunnen spelers hun favoriete karakters in hun wereld plaatsen en foto’s met ze maken. Daarnaast kunnen ze via een AR-portal hun cabin bezoeken. En als we bij Nintendo blijven, die gaan namelijk een Mario wereld openen (4 feb. 2021) in de Universal Studios Japan en het ziet er echt magisch uit. De NES met Mario Bros was mijn eerste console en hier moet ik dus heen! 😉 Er is ook een Mario Kart achtbaan waar je tijdens de rit een Mario-petje op hebt met een AR-bril er aan vast. Er zijn helaas nog geen beelden hoe de AR eruit gaat zien, maar ik kan niet wachten.

En zou het niet te gek zijn als we als onze favoriete karakters als soort virtueel pak kunnen dragen. Snapchat heeft een Lens ontwikkeld waarmee je precies dit kan doen, door met body tracking jouw Bitmoji te “besturen”. Nice. Bekijk hier en hier een voorbeeld

Visual: Universal Studios Japan