lens fest

Creators drijven de toekomst van AR

De creators communities van Lens Studio (Snapchat) en Spark AR Studio (Facebook/Insta) zijn de drijvende krachten achter de toekomst van AR. Beide techbedrijven koesteren deze communities dan ook als geen ander en faciliteren ze met nieuwe features op hun platformen en in hun tools (de studio ‘s). Om zo met elkaar die AR economie te kunnen bouwen. 

Spark AR maakt het creators makkelijker

Spark AR heeft onlangs voor haar 40.000 creators de Spark AR hub ontwikkeld zodat ze makkelijk hun portfolio te kunnen delen met anderen. Daarnaast kan iedereen via de Spark AR Gallery heel makkelijk toffe Camera Effects en hun makers vinden. En om anderen en vrouwen in het bijzonder te inspireren hebben ze mooie verhalen van vrouwelijke creators gebundeld in het stuk ‘Women redefining reality’.

Snapchat’s Lens Fest viert zijn creators community

Van 8 tot 10 december was Snapchat’s creators event Lens Fest waar Snapchat aftrapte met het nieuws dat er een fonds komt 3,5 miljoen dollar om Lens creators en developers te ondersteunen. En dat alle Lenses in totaal meer dan een triljoen views hebben! Waar Lenses eerst vooral fun en entertainment waren worden ze nu ook steeds meer een utility. Dus van korte interacties die je deelt met je vrienden naar eigenlijk een soort van internet met allerlei toepassingen. Sophia Dominguez (head of camera platform partnerships) zegt dan ook in dit interview“In the future, the camera is just a future version of the internet. You go to different pages, have different experiences, and some of them are linked together.” 

Daarnaast kondigden ze een update (3.3) van Lens Studio aan waar o.a visual scripting in zit, dus programmeren zonder code te hoeven schrijven. Verder komen er nieuwe templates (o.a AI face morph en e-commerce templates), verbeteringen om Lenses minder zwaar te maken en een portal om je Lenses beter te beheren. En met de nieuwe Spotlight feature kunnen creators hun profiel en dus Lenses in de etalage zetten en kunnen anderen hun volgen. De Nederlandse creator Danny Marree won nog een prijs met de hackathon. Bekijk hieronder de highlights van Lens Fest. Changing the Lensscape!

Visual: Snapchat