spark ar video calling

AR-videobellen en meer nieuwe updates voor Spark AR tijdens F8

Tijdens de F8 developers conference van Facebook zijn er veel nieuwe features voor hun Spark AR platform aangekondigd. Inmiddels hebben 600K creators (+50% sinds december 2020) uit 190 landen zo’n 2 miljoen AR-effects ontwikkeld voor FB en Instagram.

Facebook heeft de Multipeer API als beta gelanceerd waarmee het mogelijk is om AR toe te passen in video-calling via Messenger, maar straks ook in Instagram en via de Portal. Bijvoorbeeld allemaal confetti en slingers als je iemand met een groep wilt feliciteren, maar straks kun je ook met elkaar games spelen in een videocall. Heel leuk.

Daarnaast is er multiclass segmentation toegevoegd waarmee je beter een persoon, hun haar of huid kan tracken en daar effecten aan kan toevoegen. Of zelfs een persoon onzichtbaar maken terwijl je zijn kleren nog ziet. Ook de image tracking is verbeterd waardoor je nu 5 (bewegende) images kan gebruiken als marker. Neem als voorbeeld dat een merk 5 van haar producten gebruikt als marker voor een AR-game of experience.